Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
24.06.2021.

Државни секретар у Министарству привреде Зоран Димитријевић присуствовао је данас редовној седници Скупштине Задружног савеза Србије и том приликом истакао значај задруга које имају велики потенцијал за развој Србије.

Он је навео да Министарство привреде и Задружни савез Србије имају добру сарадњу и изразио уверење да ће се она наставити и убудуће.

„Помоћ и добра сарадња са Задружним савезом Србије, постојала је како приликом израде текста закона, тако и сада, приликом његове примене“, рекао је Димитријевић .

Државни секретар је подсетио да је Скупштина Србије, након скоро две деценије, донела Закон о задругама који је ступио на снагу 2016. године, а захваљујући коме је постављена  основа за развој задругарства, као неискоришћене шансе, на савременим основама.

Према његовим речима, тако су, између осталог, први пут законом прописани задружни принципи и  вредности на којима се заснива организовање задруга и њихово пословање и у потпуности су усклађени са међународним принципима и вредностима.

„Уређена је област обављања задружне ревизије, те је Министарство привреде, од дана ступања на снагу Закона о задругама, до данас, издало осам сертификата за обављање послова задружне ревизије“, рекао је Димитријевић.

Он је истакао и да Министарство привреде препознаје задруге у својим програмима подршке малим и средњим предузећима и предузетницима и то кроз Програм подстицања предузетништва кроз развојне пројекте и Програм подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме.