Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
24.06.2021.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Zoran Dimitrijević prisustvovao je danas redovnoj sednici Skupštine Zadružnog saveza Srbije i tom prilikom istakao značaj zadruga koje imaju veliki potencijal za razvoj Srbije.

On je naveo da Ministarstvo privrede i Zadružni savez Srbije imaju dobru saradnju i izrazio uverenje da će se ona nastaviti i ubuduće.

„Pomoć i dobra saradnja sa Zadružnim savezom Srbije, postojala je kako prilikom izrade teksta zakona, tako i sada, prilikom njegove primene“, rekao je Dimitrijević .

Državni sekretar je podsetio da je Skupština Srbije, nakon skoro dve decenije, donela Zakon o zadrugama koji je stupio na snagu 2016. godine, a zahvaljujući kome je postavljena  osnova za razvoj zadrugarstva, kao neiskorišćene šanse, na savremenim osnovama.

Prema njegovim rečima, tako su, između ostalog, prvi put zakonom propisani zadružni principi i  vrednosti na kojima se zasniva organizovanje zadruga i njihovo poslovanje i u potpunosti su usklađeni sa međunarodnim principima i vrednostima.

„Uređena je oblast obavljanja zadružne revizije, te je Ministarstvo privrede, od dana stupanja na snagu Zakona o zadrugama, do danas, izdalo osam sertifikata za obavljanje poslova zadružne revizije“, rekao je Dimitrijević.

On je istakao i da Ministarstvo privrede prepoznaje zadruge u svojim programima podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima i to kroz Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte i Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme.