Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
03.11.2016.

Управни одбор Фонда за развој одобрио је на последњој седници нових 26 кредита за почетнике у укупном износу од око 58,1 милион динара по Програму подстицања развоја предузетништва. То је само један од 33 програма подршке Владе Србије кроз „Годину предузетништва“ сектору микро и малих предузећа и предузетника.

Програм спроводи Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије, а подршка обухвата комбинацију 30 одсто бесповратних средстава и 70 процената  кредита Фонда за развој, тако је од 58,1  милион динара одобрених средстава на последњој седници предузетницима који започињу бизнис, 17,4 милиона динара у бесповратним средставима, а остатак повољан кредит Фонда.

Управни одбор Фонда ће у наредном периоду, једном месечно, разматрати све пристигле захтеве по овом програму.

Поред ових, Управни одбор Фонда за развој одобрио је још 22 повољна кредита по сопственим програмима за подршку инвестицијама и набавку трајних обртних средства.

Све информације о одобреним захтевима за кредит објављене су на сајту Фонда за развој, а списак свих реализованих захтева за кредит и исплаћених средстава биће објављен на сајту http://www.godinapreduzetnistva.rs, одмах, након испуњења свих  потребних законских процедура и исплате кредита.