Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
03.11.2016.

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je na poslednjoj sednici novih 26 kredita za početnike u ukupnom iznosu od oko 58,1 milion dinara po Programu podsticanja razvoja preduzetništva. To je samo jedan od 33 programa podrške Vlade Srbije kroz „Godinu preduzetništva“ sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 procenata  kredita Fonda za razvoj, tako je od 58,1  milion dinara odobrenih sredstava na poslednjoj sednici preduzetnicima koji započinju biznis, 17,4 miliona dinara u bespovratnim sredstavima, a ostatak povoljan kredit Fonda.

Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Pored ovih, Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je još 22 povoljna kredita po sopstvenim programima za podršku investicijama i nabavku trajnih obrtnih sredstva.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj, a spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće objavljen na sajtu http://www.godinapreduzetnistva.rs, odmah, nakon ispunjenja svih  potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.