Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
15.12.2015.

Управни одбор Фонда за развој одобрио је на данашњој седници још 33 кредита домаћим предузећима и привредницима у вредности од 406.964.000 динара.

Кредити су одобрени по основу Програма за 2015. за предузетнике и правна лица и могу да се користе за инвестиције, набавку опреме и сировина, као и за почетак пословања (старт ап кредити).

Ови кредити се одобравају са роком отплате од четири до десет година, у оквиру којих је период почека од једне до две године и са каматном стопом од три одсто на годишњем нивоу.
Управни одбор фонда је такође одобрио још један кредит по Програму Фонда за привреднике из поплављених подручја.

Како би се наставило са подршком привредним субјектима, Влада Републике Србије je прошле године, преко Фонда за развој, поново покренула кредитирање привреде после застоја који је настао почетком 2014. године.

Кредити Фонда су намењени домаћој привреди и могу се користити за читав низ активности које ће унапредити пословање и допринети новом запошљавању.

Кредити се могу користити за реконструкцију постојећих или изградњу нових објеката, модернизацију производње новом опремом, обезбеђивање обртних средстава, али и као подстицај почетницима кроз старт ап кредите за оне који желе да се докажу у предузетништву.

Кредити Фонда за развој се одобравају по веома повољним каматама и са дужим роковима отплате. Конкурс је отворен током читаве године.