Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
15.12.2015.

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je na današnjoj sednici još 33 kredita domaćim preduzećima i privrednicima u vrednosti od 406.964.000 dinara.

Krediti su odobreni po osnovu Programa za 2015. za preduzetnike i pravna lica i mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, kao i za početak poslovanja (start ap krediti).

Ovi krediti se odobravaju sa rokom otplate od četiri do deset godina, u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od tri odsto na godišnjem nivou.
Upravni odbor fonda je takođe odobrio još jedan kredit po Programu Fonda za privrednike iz poplavljenih područja.

Kako bi se nastavilo sa podrškom privrednim subjektima, Vlada Republike Srbije je prošle godine, preko Fonda za razvoj, ponovo pokrenula kreditiranje privrede posle zastoja koji je nastao početkom 2014. godine.

Krediti Fonda su namenjeni domaćoj privredi i mogu se koristiti za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.

Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start ap kredite za one koji žele da se dokažu u preduzetništvu.

Krediti Fonda za razvoj se odobravaju po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate. Konkurs je otvoren tokom čitave godine.