Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
23.07.2015.

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je na poslednjoj sednici još 48 kredita u vrednosti od 979.621.141 dinara.

Krediti su odobreni po osnovu Programa za 2015. za preduzetnike i pravna lica i mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, kao i po Programu za privrednike iz poplavljenih područja.

Upravni odbor je odobrio i dva reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita.

Kako bi se nastavilo sa podrškom privrednim subjektima, Vlada Republike Srbije je prošle godine, preko Fonda za razvoj, ponovo pokrenula kreditiranje privrede posle zastoja koji je nastao početkom 2014. godine.

Ukupan broj kredita koje je Fond za razvoj odobrio u ovoj godini je 247, a njihova ukupna vrednost 5.379.214.723 dinara.

Ova sredstva su namenjena domaćoj privredi i mogu se koristi za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.
Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start ap kredite za one koji žele da se dokažu u preduzetništvu.

Krediti Fonda za razvoj se odobravaju po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate. Konkurs je otvoren tokom čitave godine.