Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.08.2015.

Управни одбор Фонда за развој одобрио је на последњој седници још 68 кредита у вредности од 628.148.426 динара.

Кредити су одобрени по основу Програма за 2015. за предузетнике и правна лица и могу да се користе за инвестиције, набавку опреме и сировина, одржавање текуће ликвидности, као и за почетак пословања (старт ап кредити).

Кредити су одобрени са роком отплате од пет до десет година, у оквиру којих је период почека од једне до две године и са каматном стопом од 3% на годишњем нивоу.
Управни одбор је одобрио и четири репрограма за привредне субјекте који имају проблем у пословању и враћању кредита, као и један захтев за споразумно регулисање обавеза.

Како би се наставило са подршком привредним субјектима, Влада Републике Србије je прошле године, преко Фонда за развој, поново покренула кредитирање привреде после застоја који је настао почетком 2014. године.

Укупан број кредита које је Фонд за развој одобрио у овој години је 316, а њихова укупна вредност 6.162.363.149 динара.

Ова средства су намењена домаћој привреди и могу се користи за читав низ активности које ће унапредити пословање и допринети новом запошљавању.

Кредити се могу користити за реконструкцију постојећих или изградњу нових објеката, модернизацију производње новом опремом, обезбеђивање обртних средстава, али и као подстицај почетницима кроз старт ап кредите за оне који желе да се докажу у предузетништву.

Кредити Фонда за развој се одобравају по веома повољним каматама и са дужим роковима отплате. Конкурс је отворен током читаве године.