Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
24.06.2016.

Управни одбор Фонда за развој одобрио је на данашњој седници још 14 кредита за почетнике у укупном износу од 30,3 милиона динара, од чега је бесповратних средстава 9 милиона динара, а остатак повољан кредит Фонда.

Кредити су одобрени по Програму подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању, који се реализује у циљу системске подршке сектору микро и малих предузећа и предузетника и један је од 33 програма у оквиру Програма Владе Србије „Година предузетништва“.

Програм спроводи Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије, а подршка обухвата комбинацију 30 одсто бесповратних средстава и 70 процената  кредита Фонда за развој. Управни одбор Фонда ће у наредном периоду, једном месечно, разматрати све пристигле захтеве по овом програму.

Управни одбор Фонда за развој је одобрио још 25 повољних кредита по сопственим програмима које реализује у Године предузетништва за подршку инвестицијама, набавку трајних обртних средства и одржавање текуће ликвидности.

Све информације о одобреним захтевима за кредит објављене су на сајту Фонда за развој.

Списак свих реализованих захтева за кредит и исплаћених средстава  биће објављен на сајту http://www.godinapreduzetnistva.rs, одмах, након испуњења свих  потребних законских процедура и исплате кредита.