Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
18.11.2015.

Државни секретар у Мнинистарству привреде Милош Петровић и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић обратиће се у четвртак, 19. новмбра 2015. године у Бања Луци учесницима Форума о привредној сарадњи Републике Српске и Републике Србије.

Форум је замишљен као институционални и привредни догађај у оквиру којег ће се, под покровитељством Европске мреже предузетништва (ЕЕН), организовати пословни сусрети за предузећа и кластере из Републике Српске и Републике Србије.

За пословне сусрете се пријавило више од 140 привредника и 8 кластера из Србије и Републике Српске из следећих сектора: пољопривреда, металопрерађивачка индустрија, дрвна и грађевинска индустрија, текстилна индустрија, ауто-индустрија, сектор информационих технологија, индустрија пластике и пластичних производа и сектор туризма.

Осим наведеног, предвиђено је и одржавање округлог стола под називом “Развојне агенције у служби привредног развоја”, на којем ће се представити представници локалних развојних агенција из Републике Српске и регионалих развојних агенција из Србије, у циљу планирања будућих заједничких пројеката и иницијатива, са фокусом на развој Подриња.

Форум организују Национална агенција за регионални развој Републике Србије и Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа из Републике Српске и који се одржава 19. и 20. новембра 2015. године у Бања Луци. (Административни центар Владе Републике Српске, адреса: Трг Републике Српске 1)