Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
01.02.2016.

Италијанска фабрика за производњу обуће Геокс званично је данас отворила своје погоне у Врању у присуству премијера Србије Александра Вучића.

Врпцу су свечано пресекли премијер Вучић, директор Геокса Марио Морети Полегато и градоначелник Врања Зоран Антић, после чега су кренули у обилазак постројења.
Отварајући фабрику премијер Александар Вучић је рекао да је дошло време да Србија промени однос према најсиромашнијем делу народа, да ће вредни Врањанци сада имати сигуран и добар посао, те да је то доказ да се марљив рад исплати.

„Градићемо и даље инфраструктуру у овим општинама, влада ће и даље помагати долазак страних инвестирора, а деца ће имати будућност“, поручио је премијер, захваливши италијанском амбасадору Ðузепе Манцеу, али пре свега компанији Геоx, која је решила да овако велику и значајну фабрику гради у Врању.

„Влада ће помоћи јачање приватног сектора“, посебно је истакао премијер, и додао да је Влада Србије сада оставила више новца у буџету управо за приватни сектор.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/02/Tan2016 1 31 12513872 2
Обилазак нових погона Геокса у Врању

Према најавама, „Геокс“ намерава да у Врању запосли око 1.200 радника, а да годишње производи 1.250.000 пари женске модне обуће високог квалитета.

У изградњу фабрике италијанска компанија уложила је 15,8 милиона евра, док Влада Србије изградњу и отварање субвенционише са 11,25 милиона евра, односно са 9.000 евра по сваком новоотвореном радном месту.

То је прва италијанска фабрика која је изграђена у индустријској зони у Врању.

Влада је, такође, Врању дала 100 милиона динара за уређење земљишта у Слободној зони, што је био предуслов да може да почне изградња фабрике.

Град Врање је по уговору завршио комплетну инфраструктуру у том делу индустријске зоне Бунушевац, а у плану је и изградња обилазнице.

Свечаном отварању присуствовао је министар привреде Жељко Сертић и први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

Група Геокс присутна је у 114 земаља, у око 10.000 продавница, а поседује око 1.200 радњи у којима се продаје само марка „Геокс“.

Остварује 70 одсто свог промета изван Италије, а у 2014. остварила је приходе у висини од 824,2 милиона евра.

За то предузеће ради 30.000 радника, како запослених, тако и спољних сарадника.

Производни асортиман обухвата женску и дечју класичну, бизнис, спортску и модну одећу и обућу.

Италијанска компанија има производне погоне у Кини, Вијетнаму, Индонезији, Јужној Кореји и Бразилу.