Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
01.02.2016.

Italijanska fabrika za proizvodnju obuće Geoks zvanično je danas otvorila svoje pogone u Vranju u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Vrpcu su svečano presekli premijer Vučić, direktor Geoksa Mario Moreti Polegato i gradonačelnik Vranja Zoran Antić, posle čega su krenuli u obilazak postrojenja.
Otvarajući fabriku premijer Aleksandar Vučić je rekao da je došlo vreme da Srbija promeni odnos prema najsiromašnijem delu naroda, da će vredni Vranjanci sada imati siguran i dobar posao, te da je to dokaz da se marljiv rad isplati.

„Gradićemo i dalje infrastrukturu u ovim opštinama, vlada će i dalje pomagati dolazak stranih investirora, a deca će imati budućnost“, poručio je premijer, zahvalivši italijanskom ambasadoru Ðuzepe Manceu, ali pre svega kompaniji Geox, koja je rešila da ovako veliku i značajnu fabriku gradi u Vranju.

„Vlada će pomoći jačanje privatnog sektora“, posebno je istakao premijer, i dodao da je Vlada Srbije sada ostavila više novca u budžetu upravo za privatni sektor.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/02/Tan2016 1 31 12513872 2
Obilazak novih pogona Geoksa u Vranju

Prema najavama, „Geoks“ namerava da u Vranju zaposli oko 1.200 radnika, a da godišnje proizvodi 1.250.000 pari ženske modne obuće visokog kvaliteta.

U izgradnju fabrike italijanska kompanija uložila je 15,8 miliona evra, dok Vlada Srbije izgradnju i otvaranje subvencioniše sa 11,25 miliona evra, odnosno sa 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu.

To je prva italijanska fabrika koja je izgrađena u industrijskoj zoni u Vranju.

Vlada je, takođe, Vranju dala 100 miliona dinara za uređenje zemljišta u Slobodnoj zoni, što je bio preduslov da može da počne izgradnja fabrike.

Grad Vranje je po ugovoru završio kompletnu infrastrukturu u tom delu industrijske zone Bunuševac, a u planu je i izgradnja obilaznice.

Svečanom otvaranju prisustvovao je ministar privrede Željko Sertić i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Grupa Geoks prisutna je u 114 zemalja, u oko 10.000 prodavnica, a poseduje oko 1.200 radnji u kojima se prodaje samo marka „Geoks“.

Ostvaruje 70 odsto svog prometa izvan Italije, a u 2014. ostvarila je prihode u visini od 824,2 miliona evra.

Za to preduzeće radi 30.000 radnika, kako zaposlenih, tako i spoljnih saradnika.

Proizvodni asortiman obuhvata žensku i dečju klasičnu, biznis, sportsku i modnu odeću i obuću.

Italijanska kompanija ima proizvodne pogone u Kini, Vijetnamu, Indoneziji, Južnoj Koreji i Brazilu.