Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
16.04.2016.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић и министар привреде Жељко Сертић отворили су данас у Апатину фабрику “ Fлеш SRB „, италијанског инвеститора, поручивши да је у последње две године побољшан пословни амбијент и да инвеститори препознају Србију као добро место за улагање.

Компанију „Fлеш SRB “ основала су четири италијанска инвеститора, међу којима је и „Калцедонија“, која већ послује у Србији, а инвестиција је вредна око 40 милиона евра.

Фабрика тренутно запошљава 165 радника, с циљем да у наредном периоду њихов број порасте на између 250 и 300.

Министар приврде Жељко Сертић је поручио да је Влада Србије добар партнер инвеститорима који долазе у нашу земљу и да им помаже финансијски, али и, што је још значајније, постојећим сервисима и решавањем оперативних изазова и проблема, као и отварањем других тржишта.

„Управо проширење постојећих компанија и долазак нових говоре о доброј пословној клими у Србији, о томе сведоче отворене фабрике у целој Србији, од Апатина до Владичиног Хана. Данас је премијер у Нишу отворио нову фабрику, није овде у Апатину, и све то говори да смо законима и правилима које смо доносили у протекле две године довели до побољшања пословне климе“, нагласио је Сертић.

Најавио је да ће влада наставити да унапређује пословни амбијент, да доводи стране инвеститоре и да подстиче домаће на сарадњу са страним инвеститорима, подсећајући да је 2016. година проглашена Годином предузетништва, како би се кроз више од 30 програма помогли они који желе да улажу или су већ почели улагања.

„У Влади Србије сваки предузетник имаће доброг партнера, само удруженим и заједничким снагама можемо створити боље услове“, поручио је Сертић.

Навео је и да о добром пословном амбијенту говори управо проширење постојећих капацитета фабрика које већ послују у Србији, као што је „Калцедонија“, додајући да је управо та фирма са својим партнерима у производне погодне у Србији уложила 50 милиона евра.

„Инвеститори препознају Србију као добро место за улагање“, истакла је прдеседница Народне скупштине Маја Гојковић на отварању фабрике, наводећи да то говори да је Влада Србије коју предводи Александар Вучић, са парламентом у претходне две године добро радила и да је усвајањем великог броја закона, међу којима су многи реформски, омогућила довођење већег броја инвеститора у Србију.

Гојковић је указала да је само у 2015. години било 1,7 милијарди евра страних инвестиција, а да је у протеклом периоду отворено 120.000 нових радних места.

„То говори да су Влада Србије и парламент добро и вредно радили. Драго ми је што су инвеститори препознали Србију као добро место за улагање и добре погодности које Србија има“, навела је Гојквоцих и додала да отварање фабрика више није реткост, а да нове фабрике значе нова радна места и живот.

Председник групе „Калцедонија“, која је један од оснивача фабрике „Флеш СРБ“, Сандро Веронеси рекао је да је циљ стварање нове фабрике за производњу гардеробе, као и да се уједини стил, мода и италијанска култура са економијом Србије, наводећи да је тако настала модерна фабрика за производњу гардеробе.

„Циљ је да се произведе текстил најбољег квалитета како би био конкурентан најбољима у тој области и да ова фабрика постане понос Србије“, рекао је Веронеси.

Директор „Флеш СРБ“ Роберто Вити истакао је да фабрика располаже модерним технологијама и добрим кадровима, како би могла да се ухвати у коштац и буде конкурентна са познатим прозивођачима текстила у Турској, Кини и Северној Америци.