Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
01.12.2016.

Министар привреде  Горан Кнежевић и председник управног одбора компаније „Горење господињски апарати“ Фрањо Бобинац потписали су, данас у Ваљеву, Меморандум о разумевању којим обе стране изражавaју намеру да заједно раде на реализацији нове инвестиције ове компаније у Србији вредне 12 милиона евра, која ће омогућити запошљавање још 300 нових радника. Меморандум је потписан на свечаности поводом обележавања 10 година од отварања прве фабрике ове компаније у Србији, којој је присуствовао и председник Владе Србије Александар Вучић.

Премијер је том приликом изјавио да се у Србији пуно ради захваљујући великом броју инвеститора и да ћемо зато као земља полако, али сигурно, стићи и престићи оне који су били много испред нас.

„Зато ћемо догодине да се боримо за стопу раста од четири одсто, а када сви остали у Европи имају просечну стопу раста од један одсто, ми ћемо четири пута брже да их пристижемо. То је оно што треба да радимо у годинама пред нама“, рекао је Вучић током посете Горењу.

Вучић је рекао да се сваке године повећава извоз Србије у Словенију и да томе доста доприноси Горење и други који су направили фабрике у Србији.

Он је изразио наду да ће Горење у Ваљеву достићи милион фрижидера и честитао радницима на сјајним резултатима.