Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.03.2018.

Министарство привреде је годинама уназад стратешки опредељено да пружа снажну подршку развоју предузетничког духа и наставиће и даље да подржава сваки вид партнерства и пројекте који за циљ имају афирмацију предузетништва у Србији, поручио је данас државни секретар Драган Гргуревић.

Гргуревић је на скупу поводом представљања резултата и обележавања успешне реализације Пројекта за развој приватног сектора (ПСД), које су у протекле четири године спроводиле Развојна агенција Србије (РАС) и Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) истакао да се мотор будућег развоја, запошљавања и раста бруто домаћег производа, види управо у сектору малих и средњих предузећа.

„У Србији данас послује више од 360.000 малих и средњих предузећа која запошљавају око 900.000 људи. Наша идеја је, да им као држава, обезбедимо место које заиста заслужују, да их подржимо и помогнемо им да расту, извозе, шире пословање, запошљавају“, рекао је Гргуревић.

Гргуревић је захвалио партнерима из УСАД-а, који су издвојили више од четири милиона евра за петогодишњи пројекат намењен развоју предузетништва у градовима и општинама на југу и југозападу Србије, на подручју којем је економски развој неопходан.

„Захваљујући овој сарадњи предузетници у Врању, Лесковцу, Новом Пазару, као и у Прешеву, Бујановцу, Медвеђи, затим у Рашкој, Сјеници, Тутину, Прибоју, Пријепољу и Новој Вароши добили су нови импулс за свој бизнис. Они су, у оквиру овог пројекта, подржани кроз грантове, али и менторинг, консалтинг, излагања на међународним сајмовима и одржавање тренинга на тему извоза и могућности улагања“, рекао је Гргуревић.