Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
28.03.2018.

Ministarstvo privrede je godinama unazad strateški opredeljeno da pruža snažnu podršku razvoju preduzetničkog duha i nastaviće i dalje da podržava svaki vid partnerstva i projekte koji za cilj imaju afirmaciju preduzetništva u Srbiji, poručio je danas državni sekretar Dragan Grgurević.

Grgurević je na skupu povodom predstavljanja rezultata i obeležavanja uspešne realizacije Projekta za razvoj privatnog sektora (PSD), koje su u protekle četiri godine sprovodile Razvojna agencija Srbije (RAS) i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) istakao da se motor budućeg razvoja, zapošljavanja i rasta bruto domaćeg proizvoda, vidi upravo u sektoru malih i srednjih preduzeća.

„U Srbiji danas posluje više od 360.000 malih i srednjih preduzeća koja zapošljavaju oko 900.000 ljudi. Naša ideja je, da im kao država, obezbedimo mesto koje zaista zaslužuju, da ih podržimo i pomognemo im da rastu, izvoze, šire poslovanje, zapošljavaju“, rekao je Grgurević.

Grgurević je zahvalio partnerima iz USAD-a, koji su izdvojili više od četiri miliona evra za petogodišnji projekat namenjen razvoju preduzetništva u gradovima i opštinama na jugu i jugozapadu Srbije, na području kojem je ekonomski razvoj neophodan.

„Zahvaljujući ovoj saradnji preduzetnici u Vranju, Leskovcu, Novom Pazaru, kao i u Preševu, Bujanovcu, Medveđi, zatim u Raškoj, Sjenici, Tutinu, Priboju, Prijepolju i Novoj Varoši dobili su novi impuls za svoj biznis. Oni su, u okviru ovog projekta, podržani kroz grantove, ali i mentoring, konsalting, izlaganja na međunarodnim sajmovima i održavanje treninga na temu izvoza i mogućnosti ulaganja“, rekao je Grgurević.