Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
19.03.2018.

Držvani sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Azerbejdžan u Beogradu Eldarom Hasanovim o političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje, kao i o prilikama za investiranje.

„Politički odnosi Srbije i Azerbejdžana su snažni, a želja nam je i da ekonomski odnosi budu jednako intenzivni. Nadam se da će tako i biti“, rekao je Stevanović Hasanovu dodajući da u Srbiji ima brojnih prilika za investiranje.

Hasanov je rekao da su azerbejdžanske kompanije, pre svega zainteresovane prerađivačku industriju, ali i za sektor prerade drveta. Takođe, zanimaju se za ulaganja u manje razvijene opštine u Srbiji.

Stevanović je naveo da ima potencijala za saradnju u oba sektora. Državni sekretar je podsetio da država ujedno podstiče investicije, posebno kada je reč o nerazvijenim područjima. On je preneo ambasadoru da su službe Ministarstva privrede na raspolaganju svim zainteresovanim investitorima, za svaku vrstu informacija i podrške kada je reč o ulaganju.