Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
01.07.2021.

Након састанка председника Александра Вучића и Румена Радева, у циљу интензивирања и даљег унапређења привредне сарадње две земље, данас је у Димитровграду одржан састанак министра привреде Србије и Бугарске, Анђелке Атанасковић и Кирила Петкова.

Према речима министарке Атанасковић, први конкретни резултати поменутих састанака већ су видљиви. Ми смо као министри привреде, рекла је она, имали задатак да сагледамо могућности за унапређење сарадње, а с обзиром да са Бугарском имамо 140 година дипломатску сарадњу, исказали смо жељу да сарадњу даље унапређујемо.
„Данас смо добили информацију на састанку из Слободне зоне, да су већ три фирме из Бугарске кренуле са отварањем својих погона овде у Димитровграду, што је конкретан знак да смо се покренули и да људи из пограничне зоне виде бољу будућности и могућност да овде раде и живе“, казала је Атанасковић.

Чинимо све напоре да отворимо што више фирми, што више радних места и да омогућимо што бољи живот нашим суграђанима, рекла је она и додала да и њен колега из Бугарске има такав став што је добро.

За 15 дана ћемо имати онлајн седницу где ћемо разговарати са фирмама са српске и бугарске стране, а почетком септембра ћемо имати још један овакав састанак где бисмо видели конкретне резултате. Не само за Димитровград, већ за цео погранични регион, казала је министарка Атанасковић.

Министар привреде Бугарске Кирил Петков исказао је велику захвалност колегиницииз Србије на практичном прилазу.

„На тај начин ћемо на максимално брз начин стићи до резултата, како бисмо имали реалне инвестиције на овом подручју. Наш задатак је да размислимо о општим трговинским и инвестиционим могућностима две земље, али и да се реално похвалимо са називима фирми и пројеката који ће се реализовати до краја године.

Види се када један колега из државног сектора био више година у бизнису, јер оно што нас обоје мотивише су управо конкретни резултати“, казао је министар Петков.