Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
01.07.2021.

Nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Rumena Radeva, u cilju intenziviranja i daljeg unapređenja privredne saradnje dve zemlje, danas je u Dimitrovgradu održan sastanak ministra privrede Srbije i Bugarske, Anđelke Atanasković i Kirila Petkova.

Prema rečima ministarke Atanasković, prvi konkretni rezultati pomenutih sastanaka već su vidljivi. Mi smo kao ministri privrede, rekla je ona, imali zadatak da sagledamo mogućnosti za unapređenje saradnje, a s obzirom da sa Bugarskom imamo 140 godina diplomatsku saradnju, iskazali smo želju da saradnju dalje unapređujemo.
„Danas smo dobili informaciju na sastanku iz Slobodne zone, da su već tri firme iz Bugarske krenule sa otvaranjem svojih pogona ovde u Dimitrovgradu, što je konkretan znak da smo se pokrenuli i da ljudi iz pogranične zone vide bolju budućnosti i mogućnost da ovde rade i žive“, kazala je Atanasković.

Činimo sve napore da otvorimo što više firmi, što više radnih mesta i da omogućimo što bolji život našim sugrađanima, rekla je ona i dodala da i njen kolega iz Bugarske ima takav stav što je dobro.

Za 15 dana ćemo imati onlajn sednicu gde ćemo razgovarati sa firmama sa srpske i bugarske strane, a početkom septembra ćemo imati još jedan ovakav sastanak gde bismo videli konkretne rezultate. Ne samo za Dimitrovgrad, već za ceo pogranični region, kazala je ministarka Atanasković.

Ministar privrede Bugarske Kiril Petkov iskazao je veliku zahvalnost koleginiciiz Srbije na praktičnom prilazu.

„Na taj način ćemo na maksimalno brz način stići do rezultata, kako bismo imali realne investicije na ovom području. Naš zadatak je da razmislimo o opštim trgovinskim i investicionim mogućnostima dve zemlje, ali i da se realno pohvalimo sa nazivima firmi i projekata koji će se realizovati do kraja godine.

Vidi se kada jedan kolega iz državnog sektora bio više godina u biznisu, jer ono što nas oboje motiviše su upravo konkretni rezultati“, kazao je ministar Petkov.