Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.04.2016.

Министар привреде Жељко Сертић изјавио је данас да је војна индустрија у Србији прошле, 2015. године извезла робу у вредности од око 300 милиона долара.

Након отварања новог погона за производњу артиљеријских чаура у компанији „Слобода“ у Чачку, Сертић је навео да ће држава и даље помагати војну

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/04/GST 7238
Слобода Чачак

индустрију и најавио да ће у Министарству привреде следеће недеље бити одржан састанак са представницима свих војних компанија у Србији на коме ће се разговарати о проблемима са којима се те компаније суочавају.

„Решићемо питање имовинских односа, помоћи око финансирања свих аспеката који су дозвољени наменској индустрији, како би она имала што боље резултате“, рекао је Сертић новинарима.

Сертић је још рекао да на светском тржишту постоји велико интересовање, као и потребе за производима те компаније.

Министар привреде је изразио задовољство што је 70 одсто опреме тог погона урађено у домаћим фирмама.

Директор компаније „Слобода“ Зоран Стефановић рекао је да је у опремање новог погона „Слобода“ уложила четири милиона евра и да ће захваљујући том погону бити увећан капацитет израде чаура за 70 одсто.

Према речима директора, компанија тренутно има уговорених послова у вредности од око 130 милиона долара који ће бити реализовани ове и следеће године.

Стефановић је додао да ће компанија, у којој тренутно ради 1.700 радника, запослити још око 100 нових радника на одређено време.