Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
14.06.2019.

Укупна нето добит 37 јавних предузећа у прва три месеца ове године износи око девет милијарди динара, а најбољи резултат у том периоду остварили су Србијагас и ЕПС.

Србијагас је, примера ради, у поменутом периоду остварио нето добит од 4,9 милијарди динара, Електропривреда Србије је остварила 4,9 милијарди, Скијалишта Србије – 778 милиона динара, а Пошта Србије 599 милиона динара.

„Министарство привреде има разлога да буде задовољно резултатима“, рекао је државни секретар Драган Стевановић.

„Резултат јавних предузећа чији је оснивач Република Србија за прва три квартала прошле године био је нешто изнад 12 милијарди динара укупне нето добити, а ове године већ у првом кварталу укупна нето добит износи око девет милијарди „, рекао је Стевановић.

Према његовим речима, резултати потврђују смисао и оправданост смерница за израду годишњих програма пословања, које Влада Србије на предлог Министарства привреде доноси од 2014. године, јер се одржао континуитет остваривања нето добити.

Он је подсетио да су јавна предузећа 2014. године остварила нето губитак у износу од  65,3 милијарди динара, а након доношења смерница, послују позитивно.

„Постоји још доста простора да се унапређује њихов рад, укључујући принципе корпоративног управљања и дефинисање стратегије за корпоративизацију рада и функционисања. На томе радимо у сарадњи са Међународном финансијском корпорацијом“, рекао је Стевановић.