Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
03.09.2015.

Ministarstvo privrede započinje sutra, 4. septembra 2015. godine, u 11 časova, u Novom Sadu javnu raspravu o Nacrtu zakona o zadrugama. (Privredna komora Vojvodine, Velika sala 13, Hajduk Veljkova 11)

Cilj je da se novim propisom prevaziđu zastarela rešenja trenutno važećih zakona, koji su doneti devedsetih godina u potpuno drugačijim društveno-ekonomskim okolnostima i stvori odgovarajući pravni okvir za ponovno oživljavanje zemljoradniučkog, ali i drugih oblika zadrugarstva u Srbiji.

Oživljavanje zadruga pogotovo je bitno za razvoj sela, jer veliku korist od udruživanja u zadruge mogu da ostvare sitni poljoprivredni proizvođači koji tako mogu da postanu konkurentniji u otvorenoj tržišnoj utakmici.

Novi zakon konačno rešava i problem imovine u društvenoj svojini, čiji su korisnici zadruge.

Javna rasprava o nacrtu ovog zakona sprovodi se od 4. do 24. septembra 2015. godine i pored Novog Sada, biće organizovana u Nišu i Beogradu. Ministarstvo i Zadružni savez Vojvodine pozivaju sve zainteresovane da uzmu učešće u javnoj raspravi, daju primedbe, predloge i sugestije kako bismo došli do što boljeg zakonskog predloga.

Napomena:

Izjave za medije biće orgnaizovane pre početka javne rasprave, a novinarima je omogućeno i praćenje celog događaja.