Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
02.10.2020.

Пројекат Реформа локалних финансија II у Србији (РЕЛОФ2) расписао је јавни позив за општине и градове којима је потребна стручна и техничка подршка у успостављању финансијског управљања и контроле, интерне ревизије и унапређењу надзора над локалним јавним предузећима.

Конкурс је отворен до 30. октобра, а пројекат ће изабраним општинама током 2021. и 2022. године обезбедити експертску подршку у примени прописа, успостављању процедура и увођењу нових алата у ове три области.

На овај начин се подржава стабилност јавних финансија јединица локалне самоуправе, боље пружање услуга грађанима и већа транспарентност у раду.

Имајући у виду значај и утицај који спровођење промена у управљању јавним финансијама на нивоу локалних самоуправа има на укупан успех владе у реформама и европски пут Србије, Влада Швајцарске је 2016. године покренула први РЕЛОФ пројекат и подржала Врање, Књажевац, Параћин, Осечину, Сремску Митровицу и Ужице да боље управљају буџетским средствима.

Са циљем да обухвати још више општина и градова, пројекат је настављен 2019. године као РЕЛОФ2 и током 2019. и 2020. године подржава 33 јединице локалне самоуправе у успостављању финансијског управљања и контроле, интерне ревизије и унапређењу надзора над локалним јавним предузећима.

Подсећамо да Министарство привреде подржава пројекат РЕЛОФ2, са којим у сарадњи са локалним самоуправама и уз подршку Владе Швајцарске, развија информациони система за праћење и извештавање о резултатима пословања јавних предузећа.