Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
02.10.2020.

Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) raspisao je javni poziv za opštine i gradove kojima je potrebna stručna i tehnička podrška u uspostavljanju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije i unapređenju nadzora nad lokalnim javnim preduzećima.

Konkurs je otvoren do 30. oktobra, a projekat će izabranim opštinama tokom 2021. i 2022. godine obezbediti ekspertsku podršku u primeni propisa, uspostavljanju procedura i uvođenju novih alata u ove tri oblasti.

Na ovaj način se podržava stabilnost javnih finansija jedinica lokalne samouprave, bolje pružanje usluga građanima i veća transparentnost u radu.

Imajući u vidu značaj i uticaj koji sprovođenje promena u upravljanju javnim finansijama na nivou lokalnih samouprava ima na ukupan uspeh vlade u reformama i evropski put Srbije, Vlada Švajcarske je 2016. godine pokrenula prvi RELOF projekat i podržala Vranje, Knjaževac, Paraćin, Osečinu, Sremsku Mitrovicu i Užice da bolje upravljaju budžetskim sredstvima.

Sa ciljem da obuhvati još više opština i gradova, projekat je nastavljen 2019. godine kao RELOF2 i tokom 2019. i 2020. godine podržava 33 jedinice lokalne samouprave u uspostavljanju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije i unapređenju nadzora nad lokalnim javnim preduzećima.

Podsećamo da Ministarstvo privrede podržava projekat RELOF2, sa kojim u saradnji sa lokalnim samoupravama i uz podršku Vlade Švajcarske, razvija informacioni sistema za praćenje i izveštavanje o rezultatima poslovanja javnih preduzeća.