Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам

Јавни позив за суфинансирање јединица локалне самоуправе за израду пројектно-техничке документације у 2018. години

06.03.2018.

JАВНИ ПОЗИВ ОПШТИНАМА И ГРАДОВИМА

ОВЕ ГОДИНЕ 143 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ИЗРАДУ ПРОЈЕКТНО-ТЕХНИЧКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

 

Министарство привреде упутило је јавни позив локалним самоуправама за суфинансирање израде пројектно-техничке документације за пројекте изградње и унапређења индустријских и пословних зона, инкубатора и кластера, обнављање браунфилд локација, као и развијање саобраћајне и комуналне инфраструктуре.

Јавни позив је објављен у „Службеном гласнику РС“ број 16/18 од 5. марта 2018. године.

Резултати из претходне године показали су да је овај вид подршке локалним самоуправама од великог значаја и представља добру основу за припрему квалитетних пројеката и зато Министарство, у оквиру Програма подстицања регионалног и локалног развоја у 2018. години, са 143 милиона динара наставља да, у зависности од степена развијености локалне самоуправе, суфинансира укупне трошкове израде пројектно-техничке документације, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност пројекта.

Министарство привреде је прошле године закључило уговоре и суфинансирало израду пројектно-техничке документације за 48 јединица локалних самоуправа у вредности од 107,5 милиона динара, од којих су три пројекта регионалног карактера. За 21 пројекат неразвијених општина одобрено је 56,9 милиона динара.

Више информација о програму за ову годину, условима јавног позива, начину суфинансирања, критеријумима и потребној документацији, заинтересоване локалне самоуправе  могу наћи на интернет страници Министарства привреде.

Рок за подношење пријава почиње да тече од  6. марта 2018. године, а завршава се 20. марта 2018. године.