Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
04.06.2021.

Jedanaesto zasedanje Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Mađarske, kojim su predsedavali ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto održano je danas u Beogradu.

Atanasković je navela da odnose dveju zemalja odlikuje intenzivni politički dijalog, brojni susreti na najvišem i visokom nivou i obostrano potvrđeno opredeljenje za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ona je ocenila da dobre političke odnose prati i privredna saradnja koja ide uzlaznom putanjom.

Ministarka je istakla da će daljem jačanju sveukupnih odnosa doprineti i memorandumi koji su danas potpisani – Memorandum o razumevanju između Vlada Srbije i Mađarske radi produbljivanja saradnje dve zemlje o uspostavljanju Programa za izgradnju kapaciteta Zapadnog Balkana, kao i Memorandum o razumevanju između „Elektroprivrede Srbije“ i mađarske elektro-energetske kompanije.

Nakon zasedanja Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju, održan je Privredni forum, i tom prilikom Atanasković je istakla da su Vlade i privrednici Srbije i Mađarske pokazali spremnost da inteziviraju dijalog u cilju unapređenja saradnje, što će doprineti povećanju i diversifikaciji međusobnih ulaganja, koja predstavljaju temelj dugoročne ekonomske saradnje.

Atanasković je istakla da Vlada Republike Srbije sprovođenjem reformskih aktivnosti i značajnim promenama investicionog okvira doprinosi stvaranju privlačnog privrednog ambijenta što stvara prostor za dolazak još više investitora.

Kako je navela jedan od ciljeva Vlade Srbije jeste dalje ekonomsko jačanje naše zemlje, kao i održavanje ekonomske stabilnosti sa akcentom na pružanje podrške privredi za vreme krize izazvane pandemijom.

Ministarka Atanasković je naglasila da su rast industrije i ulaganja u infrastrukturu glavni pokretači ekonomskog razvoja koji su omogućili Srbiji da nastupi kao jedan od regionalnih lidera u privlačenju direktnih stranih investicija.

Izvor: Tanjug/Rade Prelić

FOTO: Tanjug/ Tanja Valič