Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
16.11.2018.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић изјавила је данас да  ће пројекат е-ПАПИР омогућити ефикаснију и лакшу комуникацију привреде и државе, као и поједностављење процедура за пословање.

„Министарство јактивно укључено у пројекат који би требало да олакша привредницима административни аспект пословања. Наш циљ је да им на овај начин омогућимо уштеду времена и новца“, поручила је Обрадовић Јовановић на 4. Међународном форуму о сарадњи на Златибору.

Она је подсетила да ће, захваљујући овом пројекту, сви административни поступци и процедуре бити системски пописани, оптимизовани и дигитализовани.

Пројекат, како је објаснила, не покушава да реши само најкритичније проблеме у појединим областима, већ циља све административне поступке у којима привредници комуницирају са јавним сектором. То су сви поступци са којима се привредник сусреће кад, примера ради, прибавља одређене дозволе, лиценце, сагласлости, уверења или има законску обавезу да пријави порез, раднике, плати царину.

„Велики је посао да се оптимизује више од 2.000 поступака у надлежности различитих органа. Зато је веома важно да имамо техничку подршку, између осталог, и Међународне финанасијске корпорације (ИФЦ), која има међународног искуства у овој области“, рекла је помоћница министра.

Обрадовић Јовановић је истакла да је унапређење пословног окружења један од приоритета Министарства привреде. Зато је од великог значаја за државу да чује мишљење привредника, односно, да се они активно укључе у идентификовање процедура које оптерећују пословање.