Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
16.07.2017.

Министарство привреде ће и ове године у оквиру програма „Подршка развоју локалне и регионалне инфраструктуре – Градимо заједно“ суфинансирати реализацију још 78 инфраструктурних пројеката у 68 локалних самоуправа широм Србије. Укупна вредност одобрених пројеката је око три милијарди динара, од чега Министарство привреде обезбеђује из кредита ЕИБ-а 1,25 милијарди динара, а локалне самоуправе 1,76 милијарди динара.

„Инфраструктура је кључна за пословање привреде, као и за сам живот грађана, зато ефикасно усмеравамо и трошимо средства из кредита Европске инвестиционе банке и помажемо општинама и градовима да изграде и обнове саобраћајну и социјалну инфраструктуру, школе, фискултурне сале, културне зграде, у све што може да буде у функцији унапређења живота у локалним самоуправама“ рекао је овим поводом министар привреде Горан Кнежевић.

Суфинансирање је одобрено за 16 градова (Пирот, Београд – ГО Лазаревац и ГО Младеновац, Вршац, Лесковац, Сомбор, Врање, Зрењанин, Нови Сад, Ниш, Лозница, Крагујевац, Нови Пазар, Смедерево, Суботица, Чачак и Сремска Митровица) и 52 општине (Апатин, Велика Плана, Димитровград, Жабари, Неготин, Темерин, Уб, Богатић, Горњи Милановац, Прибој, Бајина Башта, Кладово, Велико Градиште, Аранђеловац, Оџаци, Ариље, Лебане, Бечеј, Беочин, Лајковац, Кнић, Бољевац, Бабушница, Бач, Врњачка Бања, Житиште, Свилајнац, Куршумлија, Владичин Хан, Књажевац, Кучево, Љубовија, Пожега, Дољевац, Крупањ, Власотинце, Тутин, Жагубица, Лапово, Коцељева, Петровац на Млави, Мајданпек, Пријепоље, Рача, Мали Зворник, Осечина, Ћуприја, Пландиште, Прокупље, , Трстеник, Стара Пазова, Сокобања) од којих је 17 у групи неразвијених и девастираних.

Министарство привреде је истовремено упутило нови позив локалним самоуправама да пријаве пројетке који ће бити суфинансирани наредне године. Средства из кредита ЕИБ-а се знатно ефикасније повлаче у последњих неколико година, а с обзиром да их морамо утрошити до краја 2019. године, упутили смо локалним самоуправам још један позив да пријаве пројекте које ћемо финанисјски подржати наредне године“, рекао је Кнежевић. Област суфинансирања су објекти путне инфраструктуре, образовни и спортски објекти, објекти здравствене и социјалне инфраструктуре, као и објекти од културно-историјског значаја, а јавни позив је отоворен до 14. августа 2017. године.

Више информација о програму, условима јавног позива, начину суфинансирања, критеријумима и потребној документацији, заинтересоване локалне самоуправе  могу наћи на интернет презентацији Министарства привреде, а рок за пријаву пројеката је 14. август 2017. године.