Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.09.2016.

Помоћница министра привреде за мала и средња предузећа Катарина Обрадовић Јовановић је изјавила данас да је Влада Србије развој малих и средњих предузећа и предузетништва ставили у фокус, као и да је значајна финансијска и нефинансијка помоћ кроз Годину предузетништва усмерена ка овом сектору.

Она је, на скупу на коме су представљени резултати истраживања „Први ЕY Предузетнички барометар“, нагласила да је за свако будуће планирање подршке и уређење привредног амбијента за пословање малих и средњих предузећа кључан дијалог са привредом. „Година предузетништва се наставља и зато је важно да ове године имамо конструктиван дијалог о томе шта и на који начин теба мењати, каква подршка је потребна“, изјавила је помоћница министра, апелујући на предузетнике да доставе Министарству своје сугестије.

Осврнувши се на препоруке привредника који су били обухваћени истраживањем, а које се односе на потребу да се смање порези и образовни систем прилагоди потребама привреде, помоћница је објаснила да се извесни кораци у овом смеру већ чине, посебно када је реч о дуалном образовању. “Министарство ће пажљиво проучити и сагледати све препоруке и, заједно са другим министарствима, размотрити могућности за корекцију стопе опорезивања зарада. Важно је рећи да свака промена пореске политике утиче на јавне финансије које, су сада, после низа година стабилне, али свака мера и промена мора бити плаирана и спроведена тако да их не угрози”.

Представљајући резултате истраживања „Први ЕY Предузетнички барометар“, који је обухватио 100 компанија у Србији са високим потенцијалом за раст, генерални директор компаније ЕY у Србији Иван Ракић је навео да су три три теме код предузетника заједнички именитељ, а то су извори финансирања, усклађивање образовног система са потребама тржишта рада и стварање кадрова, као и развој предузетничке културе.