Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.03.2018.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић разговарао је данас са директорком за инвестиције кинеске ХБИС Групе Гђуићи Јанг о успешном пословању ћерке фирме ове групације, „Hbis Group Serbia Iron & Steel d.o.o Beograd”, која је приватизовала Железару Смедерево, али и о новим могућностима за улагања у Србији.

Са кинеским партнерима је разговарано о плановима за изградњу Српско-кинеског парка пријатељства у Смедереву, али и потенцијалима за сарадњу кроз улагање у предузећа из приватизационог портфеља.

Стевановић је истакао да Србија и Кина имају традицију добрих дипломатских односа, а у последњих неколико година имају најбоље односе у историји, што је праћено и све бољом економском сарадњом. Србија је, како је навео, отворена за продубљивање сарадње са кинеским партнерима.

Говорећи о предностима Србије као инвестиционе дестинације, Стевановић је навео да је, на првом месту, Србија политички стабилна земља, а затим и да, примера ради, има бројне билатералне споразуме о слободној трговини, уз могућност бесцаринског извоза на територије од укупно милијарду становника.

Директорка за инвестиције Гђуићи Јанг рекла је да је Хбис Група озбиљан партнер, те да је кроз инвестицију у Железару Смедерево то већ доказала.

“Успешно пословање у Смедереву је један од разлога зашто смо се одлучили да размишљамо о могућностима за нови вид сарадње”, рекла је она.