Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
29.03.2018.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović razgovarao je danas sa direktorkom za investicije kineske HBIS Grupe Gđuići Jang o uspešnom poslovanju ćerke firme ove grupacije, „Hbis Group Serbia Iron & Steel d.o.o Beograd”, koja je privatizovala Železaru Smederevo, ali i o novim mogućnostima za ulaganja u Srbiji.

Sa kineskim partnerima je razgovarano o planovima za izgradnju Srpsko-kineskog parka prijateljstva u Smederevu, ali i potencijalima za saradnju kroz ulaganje u preduzeća iz privatizacionog portfelja.

Stevanović je istakao da Srbija i Kina imaju tradiciju dobrih diplomatskih odnosa, a u poslednjih nekoliko godina imaju najbolje odnose u istoriji, što je praćeno i sve boljom ekonomskom saradnjom. Srbija je, kako je naveo, otvorena za produbljivanje saradnje sa kineskim partnerima.

Govoreći o prednostima Srbije kao investicione destinacije, Stevanović je naveo da je, na prvom mestu, Srbija politički stabilna zemlja, a zatim i da, primera radi, ima brojne bilateralne sporazume o slobodnoj trgovini, uz mogućnost bescarinskog izvoza na teritorije od ukupno milijardu stanovnika.

Direktorka za investicije Gđuići Jang rekla je da je Hbis Grupa ozbiljan partner, te da je kroz investiciju u Železaru Smederevo to već dokazala.

“Uspešno poslovanje u Smederevu je jedan od razloga zašto smo se odlučili da razmišljamo o mogućnostima za novi vid saradnje”, rekla je ona.