Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.10.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић изјавио је данас на министарском панелу „Берлински процес – остварено и очекивања“  у Будви да је највећи бенефит ове иницијативе и процеса што су утврђени заједнички приоритети и пројекти, од оних из области енергетике до запошљавања младих. „Дошли смо у позицију да у рукама имамо нешто конкретно, што може да се назове шанса коју морамо да искористимо“.

Кнежевић је рекао да није био оптимиста по питању Берлинског процеса због лошег историјског наслеђа, али да је изненађен и задовољан што се он одвија у потпуно другом смеру од оног који је очекивао. „Видели смо да само заједнички можемо да покренемо неке ствари, решимо нека питања за које наше појединачне економије нису способне, пре свега мислим на велике инфрастуктурне пројекте. На крају крајева, постали смо кредибилан сагаоворник ЕУ“, рекао је министар.

Када је реч о великим инфраструктурним пројектима министар је изразио уверење да ће се брзо завршити припремне радње, да би се што пре ушло у реализацију како би грађани што пре осетили бољитак.

Он је нагалсио да је за Западни Балкан најважнија политичка и економска стабилност и заједничка будућност.

Конференцију о развојним перспективама Западног Балкана организовала је Привредна комора Црне Горе у Будви.