Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
27.10.2016.

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas na ministarskom panelu „Berlinski proces – ostvareno i očekivanja“  u Budvi da je najveći benefit ove inicijative i procesa što su utvrđeni zajednički prioriteti i projekti, od onih iz oblasti energetike do zapošljavanja mladih. „Došli smo u poziciju da u rukama imamo nešto konkretno, što može da se nazove šansa koju moramo da iskoristimo“.

Knežević je rekao da nije bio optimista po pitanju Berlinskog procesa zbog lošeg istorijskog nasleđa, ali da je iznenađen i zadovoljan što se on odvija u potpuno drugom smeru od onog koji je očekivao. „Videli smo da samo zajednički možemo da pokrenemo neke stvari, rešimo neka pitanja za koje naše pojedinačne ekonomije nisu sposobne, pre svega mislim na velike infrastukturne projekte. Na kraju krajeva, postali smo kredibilan sagaovornik EU“, rekao je ministar.

Kada je reč o velikim infrastrukturnim projektima ministar je izrazio uverenje da će se brzo završiti pripremne radnje, da bi se što pre ušlo u realizaciju kako bi građani što pre osetili boljitak.

On je nagalsio da je za Zapadni Balkan najvažnija politička i ekonomska stabilnost i zajednička budućnost.

Konferenciju o razvojnim perspektivama Zapadnog Balkana organizovala je Privredna komora Crne Gore u Budvi.