Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.06.2017.

„Охрабрен сам што у Србији има компанија које се ослањају на селекцију кадрова на основу професионалних квалитета, али и које су спремне да запошљавају све наше грађане, без обзира на њихову националност, политичку и другу припадност, године, пол или неки од облика инвалидитета. Компаније које брину о запосленима, које се радују свакој новорођеној беби и брину и на тај начин за своје запослене“, поручио је данас министар привреде Горан Кнежевић на конференцији поводом представљања Кодекса равноправности, у организацији Повереника за заштиту равноправности.

Он је такође рекао да Влада Србије никада није затварала очи пред проблемима па неће ни пред овим, јер је, како каже, евидентно да постоји проблем дискриминације на тржишту рада. Поручио је да Влада Србије подржава активности институције Повереника, који подсећа да у овом времену пуном изазова, брзих економских токова и утицаја, не сме да се заборави човек и оне најосетљивије групе којима је потребна подршка да превазиђу проблеме.

„Потребна нам је енергија, снага, воља и јасна визија такве Србије, у сваком њеном грађанину, у читавом народу који је већ одлучио да крене на тај пут, који није нимало лак“, рекао је министар и додао да је важно да се ради на промени предузетничке и пословне културе која сваком човеку даје шансу да искаже своје идеје, капацитете и способности. Истакао је да будућност припада онима који су толерантнији на разлике и спремнији на промене.

Кнежевић је своје обраћање закључио да је најважније прихватити политику различитости, која се мора одвијати у смислу обезбеђивања индивидуалних, људских слобода, права и достојанства, коришћењем свих специфичних искустава и вештина. „Србији је потребан и драгоцен сваки њен грађанин и друштвени консензус о томе“.