Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
06.06.2017.

„Ohrabren sam što u Srbiji ima kompanija koje se oslanjaju na selekciju kadrova na osnovu profesionalnih kvaliteta, ali i koje su spremne da zapošljavaju sve naše građane, bez obzira na njihovu nacionalnost, političku i drugu pripadnost, godine, pol ili neki od oblika invaliditeta. Kompanije koje brinu o zaposlenima, koje se raduju svakoj novorođenoj bebi i brinu i na taj način za svoje zaposlene“, poručio je danas ministar privrede Goran Knežević na konferenciji povodom predstavljanja Kodeksa ravnopravnosti, u organizaciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

On je takođe rekao da Vlada Srbije nikada nije zatvarala oči pred problemima pa neće ni pred ovim, jer je, kako kaže, evidentno da postoji problem diskriminacije na tržištu rada. Poručio je da Vlada Srbije podržava aktivnosti institucije Poverenika, koji podseća da u ovom vremenu punom izazova, brzih ekonomskih tokova i uticaja, ne sme da se zaboravi čovek i one najosetljivije grupe kojima je potrebna podrška da prevaziđu probleme.

„Potrebna nam je energija, snaga, volja i jasna vizija takve Srbije, u svakom njenom građaninu, u čitavom narodu koji je već odlučio da krene na taj put, koji nije nimalo lak“, rekao je ministar i dodao da je važno da se radi na promeni preduzetničke i poslovne kulture koja svakom čoveku daje šansu da iskaže svoje ideje, kapacitete i sposobnosti. Istakao je da budućnost pripada onima koji su tolerantniji na razlike i spremniji na promene.

Knežević je svoje obraćanje zaključio da je najvažnije prihvatiti politiku različitosti, koja se mora odvijati u smislu obezbeđivanja individualnih, ljudskih sloboda, prava i dostojanstva, korišćenjem svih specifičnih iskustava i veština. „Srbiji je potreban i dragocen svaki njen građanin i društveni konsenzus o tome“.