Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
31.01.2017.

“Србија инвеститорима нуди финансијске, као и нефинансијске подстицаје, од директних новчаних давања до ослобађања од различитих пореза, такси и доприноса», поручио је грчким привредницима министар привреде Горан Кнежевић на Српско-грчком пословном форуму, који је одржан у току посете председника Владе Грчке Алексиса Ципраса.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2017/02/Cipras002
Српско-грчки пословни форум

Изразивши задовољство што су обе владе и привредници обе земље показали спремност да интензивирају дијалоге у циљу што боље сарадње, министар је рекао да могућности за развој економских односа Србије и Грчке итекако има. Међу њима, поред директних инвестиција, навео је и преузимање предузећа из портфолија приватизације Министарства, пословање у 14 слободних зона, као и могућност формирања заједничких фирми за излазак на трећа тржишта.

“На тај начин подстакли бисмо развој већег извозног капацитета, као и размену нових искустава и знања, а ту посебно мислим на грађевинску индустрију”, рекао је он.

На крају је истакао да верује да ће посета грчког премијера и привредника уписати нову страницу у историју наших односа и поручио гостима: „Добро дошли у земљу пуну прилика и могућности»