Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
31.01.2017.

“Srbija investitorima nudi finansijske, kao i nefinansijske podsticaje, od direktnih novčanih davanja do oslobađanja od različitih poreza, taksi i doprinosa», poručio je grčkim privrednicima ministar privrede Goran Knežević na Srpsko-grčkom poslovnom forumu, koji je održan u toku posete predsednika Vlade Grčke Aleksisa Ciprasa.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2017/02/Cipras002
Srpsko-grčki poslovni forum

Izrazivši zadovoljstvo što su obe vlade i privrednici obe zemlje pokazali spremnost da intenziviraju dijaloge u cilju što bolje saradnje, ministar je rekao da mogućnosti za razvoj ekonomskih odnosa Srbije i Grčke itekako ima. Među njima, pored direktnih investicija, naveo je i preuzimanje preduzeća iz portfolija privatizacije Ministarstva, poslovanje u 14 slobodnih zona, kao i mogućnost formiranja zajedničkih firmi za izlazak na treća tržišta.

“Na taj način podstakli bismo razvoj većeg izvoznog kapaciteta, kao i razmenu novih iskustava i znanja, a tu posebno mislim na građevinsku industriju”, rekao je on.

Na kraju je istakao da veruje da će poseta grčkog premijera i privrednika upisati novu stranicu u istoriju naših odnosa i poručio gostima: „Dobro došli u zemlju punu prilika i mogućnosti»