Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.07.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић рекао је, након састанка са руководством и радницима „Гоша шинска возила“ из Смедеревске Паланке да ће држава и Министарство привреде искористити све законске могућности да помогну да ова компанија поново стане на ноге, јер у њој ради 350 људи, има традицију и добре референце.

Имајући у виду да је „Гоша“ приватна компанија, министар је нагласио да се, по обустављању штрајка и покретању производње, стварају услови за репрограм дуга  од око 512 милиона динара ове компаније према држави. Он је подвукао да отпис дуга није опција.

Истовремено, министар је рекао и да се разговара и са смедеревском железаром „Хестил“ („Хбис Груп Србија“) око евентуалне набавке вагона који су железари потребни, које је Гоша већ направила, као и да се, након евентуалног успостављања процеса производње, отвара могућност реализације посла са Ираном.

Кнежевић је нагласио да је непоходно да штрајк буде прекинут, јер је наставак производње гарант да ће обавезе око репрограма дуга према држави и послова према купцима бити извршене. „Уколико се штрајк прекине, велики сам оптимиста по питању будућности „Гоше“ рекао је министар.