Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
27.07.2017.

Ministar privrede Goran Knežević rekao je, nakon sastanka sa rukovodstvom i radnicima „Goša šinska vozila“ iz Smederevske Palanke da će država i Ministarstvo privrede iskoristiti sve zakonske mogućnosti da pomognu da ova kompanija ponovo stane na noge, jer u njoj radi 350 ljudi, ima tradiciju i dobre reference.

Imajući u vidu da je „Goša“ privatna kompanija, ministar je naglasio da se, po obustavljanju štrajka i pokretanju proizvodnje, stvaraju uslovi za reprogram duga  od oko 512 miliona dinara ove kompanije prema državi. On je podvukao da otpis duga nije opcija.

Istovremeno, ministar je rekao i da se razgovara i sa smederevskom železarom „Hestil“ („Hbis Grup Srbija“) oko eventualne nabavke vagona koji su železari potrebni, koje je Goša već napravila, kao i da se, nakon eventualnog uspostavljanja procesa proizvodnje, otvara mogućnost realizacije posla sa Iranom.

Knežević je naglasio da je nepohodno da štrajk bude prekinut, jer je nastavak proizvodnje garant da će obaveze oko reprograma duga prema državi i poslova prema kupcima biti izvršene. „Ukoliko se štrajk prekine, veliki sam optimista po pitanju budućnosti „Goše“ rekao je ministar.