Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
16.09.2016.

Mинистар привреде Горан Кнежевић обратио се представницима француских компанија на конференцији у Паризу, коју је организовала француска пословна асоцијација Business France, уз подршку Развојне агенције Србије, Француско-српске привредне коморе и Привредне коморе Србије.

„Сви параметри говоре у прилог томе да је Србија на одличном путу привредног препорода, да исправно води економску политику, као и да је отворила врата инвеститорима стабилном фискалном, монетарном и економском политиком“, рекао је он.

Поручивши да две земље везује деценијско пријатељство, Кнежевић је такође и нагласио да се тим квалитетима могу придодати веома добре привредне и све боље резултате трговинске размене „Само истрајном економском политиком, наставком реформи и посвећеним радом моћи ћемо да заједно прославимо и прву милијарду евра робне размене“.

Српске фирме су, по његовим речима, показале да могу да буду конкурентне на тржишту Европске уније и постижу све боље резултате, што је директна последица свих фактора уређења привредног амбијента на чему се свакодневно ради, ослушкујући како домаће, тако и стране привреднике у Србији.

Како је нагласио, процес приватизације ће се завршити у мандату ове владе, прецизирајући да се у портфељу Министарства налази 184 предузећа која су предмет даље продаје, министар је додао да Србија развија и могућности јавно-приватног партнерства.