Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
16.09.2016.

Ministar privrede Goran Knežević obratio se predstavnicima francuskih kompanija na konferenciji u Parizu, koju je organizovala francuska poslovna asocijacija Business France, uz podršku Razvojne agencije Srbije, Francusko-srpske privredne komore i Privredne komore Srbije.

„Svi parametri govore u prilog tome da je Srbija na odličnom putu privrednog preporoda, da ispravno vodi ekonomsku politiku, kao i da je otvorila vrata investitorima stabilnom fiskalnom, monetarnom i ekonomskom politikom“, rekao je on.

Poručivši da dve zemlje vezuje decenijsko prijateljstvo, Knežević je takođe i naglasio da se tim kvalitetima mogu pridodati veoma dobre privredne i sve bolje rezultate trgovinske razmene „Samo istrajnom ekonomskom politikom, nastavkom reformi i posvećenim radom moći ćemo da zajedno proslavimo i prvu milijardu evra robne razmene“.

Srpske firme su, po njegovim rečima, pokazale da mogu da budu konkurentne na tržištu Evropske unije i postižu sve bolje rezultate, što je direktna posledica svih faktora uređenja privrednog ambijenta na čemu se svakodnevno radi, osluškujući kako domaće, tako i strane privrednike u Srbiji.

Kako je naglasio, proces privatizacije će se završiti u mandatu ove vlade, precizirajući da se u portfelju Ministarstva nalazi 184 preduzeća koja su predmet dalje prodaje, ministar je dodao da Srbija razvija i mogućnosti javno-privatnog partnerstva.