Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.09.2019.

Министар привреде Горан Кнежевић потписао је данас у Зрењанину, са представницима кинеске компаније „Шандонг Јангу Хуатаи Кемикал“ и града Зрењанина, меморандум о разумевању за инвестицију вредну 30 милиона евра, која ће отворити 101 радно место.

Меморандум су, поред министра, потписали Ванг Венбо, председник и генерални директор компаније „Шандонг Јангу Хуатаи Кемикал“, дела „Јангу Хуатаи“ групације, и Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина. Групација је водећи произвођач и извозник у области гумарске и хемијске индустрије.

„Овај меморандум за Зрењанин значи даљи развој, а за грађане веће плате и бољи стандард. У време када сам био градоначелник, најавио сам да ће Зрењанин бити добро место за инвестиције и да ће сваки грађанин Зрењанина који то буде желео, имати посао. Овом инвестицијом и активностима локалне самоуправе све смо ближи том циљу“, рекао је министар Кнежевић.

Градоначелник Јањић је изразио задовољство због изградње још једне фабрике у Зрењанину. Он је рекао да је долазак ове компаније последица првобитног улагања „Шандонг Линглонг Тајр“ компаније, чији ће „Хуатаи“ бити кооперант.

„Пројекат „Хуатаи Србија“ је први наш пројекат ван Кине и биће реализован на осам хектара. Реч је о савременој производној технологији, опремљеној новим аутоматским системом, који ће бити стављен у функцију за три године. Ова инвестиција отвара нам пут на европско, руско и америчко тржиште“, рекао је Ђангар Туђиноф, директор маркетинга компаније „Хуатаи“ за Европу који се обратио у име Венбо Ванга.

Компанија се определила за отварање новог погона за производњу нерастворљивог сумпора у Зрењанину, након што је пут за ову инвестицију отворио „Шандонг Линглонг“. „Хуатаи“ је главни снадбевач гумарске индустрије овом сировином. Такође, компанија има палету са више од сто врста осталих хемијских производа, као што су средства за вукланизацију, помоћна средства за обраду, агенси за прераду гуме и слични производи којима снабдева најзначајније произвођаче ауто гума.