Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
05.09.2019.

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са председником Савета саудијских комора Сами А. Алабидом о могућностима за унапређење привредне сарадње Србије и Саудијске Арабије и инвестиционим приликама у Србији.

Пожелевши добродошлицу делегацији из Саудијске Арабије, министар Кнежевић је рекао да му је посебно драго што из године у годину економски односи две земље иду узлазном путањом. Простор за даље унапређење сарадње, како је рекао, види пре свега у повећању трговинске размене.

“Србија је велики произвођач хране, а ви сте велики увозник. У тој области има простора за повећање трговинске размене“, истакао је Кнежевић.

Министар је нагласио да простор за бољу сарадњу постоји и када је реч о инвестицијама и подсетио да је британски лист „Фајненшел тајмс“ Србију прогласио за најбољу земљу када је реч о привлачењу инвестиција.

Сами А. Алабид је рекао да је у Србији приметан напредак када је реч о инфраструктури и квалитету услуга, те је изразио наду да ће и приватни сектори две земље то препознати и дати свој допринос. Алабид је указао да потенцијал види у сектору пољопривреде, туризма и технолошког развоја.

Састанку је присуствовао и амбасадор Краљевине Саудијске Арабије у Београду, Хани Бин Абдулах Бин Мохамед Моминах.