Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
05.09.2019.

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa predsednikom Saveta saudijskih komora Sami A. Alabidom o mogućnostima za unapređenje privredne saradnje Srbije i Saudijske Arabije i investicionim prilikama u Srbiji.

Poželevši dobrodošlicu delegaciji iz Saudijske Arabije, ministar Knežević je rekao da mu je posebno drago što iz godine u godinu ekonomski odnosi dve zemlje idu uzlaznom putanjom. Prostor za dalje unapređenje saradnje, kako je rekao, vidi pre svega u povećanju trgovinske razmene.

“Srbija je veliki proizvođač hrane, a vi ste veliki uvoznik. U toj oblasti ima prostora za povećanje trgovinske razmene“, istakao je Knežević.

Ministar je naglasio da prostor za bolju saradnju postoji i kada je reč o investicijama i podsetio da je britanski list „Fajnenšel tajms“ Srbiju proglasio za najbolju zemlju kada je reč o privlačenju investicija.

Sami A. Alabid je rekao da je u Srbiji primetan napredak kada je reč o infrastrukturi i kvalitetu usluga, te je izrazio nadu da će i privatni sektori dve zemlje to prepoznati i dati svoj doprinos. Alabid je ukazao da potencijal vidi u sektoru poljoprivrede, turizma i tehnološkog razvoja.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Beogradu, Hani Bin Abdulah Bin Mohamed Mominah.