Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.02.2020.

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са представницима Удружења пензионера „Рит“ о бесплатним акцијама за која су наводно били ускраћени бивши радници ПКБ-а у протеклом периоду.

Поред министра Кнежевића састанку су присуствовали и представник кабинета председнице Владе Србије, као и представници Државног правобранилаштва који су том приликом изнели став да поравнање у износу од око 11 милиона евра, а на име „бесплатних акција“ које је раније предложило Удружење нема правног основа.

Захтев о вансудском поравнању бивших радника ПКБ-а засновано је на уговору који је 2009. године потписао бивши градоначелник Београда Драган Ђилас са Републиком Србијом о преносу капитала на Град Београд. Тим чином  бивша градска власт директно је одузела запосленима право на бесплатне акције, о чему сведоче и сами представници Удружења који тврде да их је ондашњи градоначелник преварио.

Кнежевић је истакао да министарство разуме тежак материјални положај представика удружења, али да се о њиховој судбини једино може одлучити у судском поступку собзиором да је јасан став Државног правобранилаштва.

После одржаног низа састанака у Министарству привреде, председник Републике и премијерка су разговарали са представницима Удружења, такође тражећи начин да се реши проблем проистекао из неодговорног поступања ондашњих градских челника, али правни оквир је врло јасан.

На последњем састанку одржаном данас у Министарству привреде дата је и коначна реч Државног правобранилаштва чиме је Удружењу пензионера преостало да у судском поступку траже права која су им 2009. године одузета од стране ондашње власти Града Београда.

Министарство привреде и Влада Србије биће и даље отворени за дијалог са представницима Удружења и наставиће да им помажу у решавању егзистенцијалних проблема.