Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.02.2020.

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja penzionera „Rit“ o besplatnim akcijama za koja su navodno bili uskraćeni bivši radnici PKB-a u proteklom periodu.

Pored ministra Kneževića sastanku su prisustvovali i predstavnik kabineta predsednice Vlade Srbije, kao i predstavnici Državnog pravobranilaštva koji su tom prilikom izneli stav da poravnanje u iznosu od oko 11 miliona evra, a na ime „besplatnih akcija“ koje je ranije predložilo Udruženje nema pravnog osnova.

Zahtev o vansudskom poravnanju bivših radnika PKB-a zasnovano je na ugovoru koji je 2009. godine potpisao bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas sa Republikom Srbijom o prenosu kapitala na Grad Beograd. Tim činom  bivša gradska vlast direktno je oduzela zaposlenima pravo na besplatne akcije, o čemu svedoče i sami predstavnici Udruženja koji tvrde da ih je ondašnji gradonačelnik prevario.

Knežević je istakao da ministarstvo razume težak materijalni položaj predstavika udruženja, ali da se o njihovoj sudbini jedino može odlučiti u sudskom postupku sobziorom da je jasan stav Državnog pravobranilaštva.

Posle održanog niza sastanaka u Ministarstvu privrede, predsednik Republike i premijerka su razgovarali sa predstavnicima Udruženja, takođe tražeći način da se reši problem proistekao iz neodgovornog postupanja ondašnjih gradskih čelnika, ali pravni okvir je vrlo jasan.

Na poslednjem sastanku održanom danas u Ministarstvu privrede data je i konačna reč Državnog pravobranilaštva čime je Udruženju penzionera preostalo da u sudskom postupku traže prava koja su im 2009. godine oduzeta od strane ondašnje vlasti Grada Beograda.

Ministarstvo privrede i Vlada Srbije biće i dalje otvoreni za dijalog sa predstavnicima Udruženja i nastaviće da im pomažu u rešavanju egzistencijalnih problema.