Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.09.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас, заједно са премијерком Аном Брнабић, са делегацијом кинеске компаније Јин Лонг Груп (Yin Long Group) о могућностима за инвестирање у Србији у области за коју су специјализовани, а то је пре свега производња електричних аутобуса за јавни превоз.

Представници Јин Лонг Групе рекли су на састанку да бројне кинеске компаније долазе да инвестирају у Србију и да се економска сарадња две земље продубљује пратећи пројекат „Један појас, један пут“.

У Србији их, како кажу, највише занимају потенцијали и могућности улaгања у Икарбус, али и друге компаније.

Министар Кнежевић је истакао да су многобројни сусрети на највишем нивоу између Републике Србије и Народне Републике Кине допринели добрим политичким односима, који су очигледно донели двема земљама и одличну економску сарадњу.

Он је представницима Јин Лонг Групе поручио да је у Србији последњих година пословна клима знатно поправљена, као и да ће се, ако се одлуче да инвестирају, у нашој земљи добро осећати. Кнежевић је додао да би Јин Лонг Група своје производе могла да пласира у Србији, региону, а и шире.

Премијерка Брнабић је истакла и да Србија има стратешки циљ да постане део Европске уније, што значи да и услове пословања прилагођава европским стандардима.

Србија, додаје, већ сада има слободан приступ европском тржишту, бројне споразуме о слободној трговини, рецимо са Руском Федерацијом и Белорусијом, преференцијалну трговину са САД, стратешко партнерство са УАЕ, све развијеније односе са Индијом – а то су све потенцијална тржишта за компаније које производе у Србији.