Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
08.09.2017.

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, sa delegacijom kineske kompanije Jin Long Grup (Yin Long Group) o mogućnostima za investiranje u Srbiji u oblasti za koju su specijalizovani, a to je pre svega proizvodnja električnih autobusa za javni prevoz.

Predstavnici Jin Long Grupe rekli su na sastanku da brojne kineske kompanije dolaze da investiraju u Srbiju i da se ekonomska saradnja dve zemlje produbljuje prateći projekat „Jedan pojas, jedan put“.

U Srbiji ih, kako kažu, najviše zanimaju potencijali i mogućnosti ulaganja u Ikarbus, ali i druge kompanije.

Ministar Knežević je istakao da su mnogobrojni susreti na najvišem nivou između Republike Srbije i Narodne Republike Kine doprineli dobrim političkim odnosima, koji su očigledno doneli dvema zemljama i odličnu ekonomsku saradnju.

On je predstavnicima Jin Long Grupe poručio da je u Srbiji poslednjih godina poslovna klima znatno popravljena, kao i da će se, ako se odluče da investiraju, u našoj zemlji dobro osećati. Knežević je dodao da bi Jin Long Grupa svoje proizvode mogla da plasira u Srbiji, regionu, a i šire.

Premijerka Brnabić je istakla i da Srbija ima strateški cilj da postane deo Evropske unije, što znači da i uslove poslovanja prilagođava evropskim standardima.

Srbija, dodaje, već sada ima slobodan pristup evropskom tržištu, brojne sporazume o slobodnoj trgovini, recimo sa Ruskom Federacijom i Belorusijom, preferencijalnu trgovinu sa SAD, strateško partnerstvo sa UAE, sve razvijenije odnose sa Indijom – a to su sve potencijalna tržišta za kompanije koje proizvode u Srbiji.