Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
26.02.2019.

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са новоименованом амбасадорком Народне Републике Кине у Београду Чен Бо, о политичким и економским односима две земље.

 

Политички односи две земље су традиционално добри, истакао је миистар Кнежевић, додајући да су кроз заједничкe пројектe последњих година, они резултирали и изузетном економском сарадњом.

 

Кнежевић је захвалио амбасадорки на кинеским инвестицијама у Србији. Посебно је истакао значај улагања кинеских партнера у РТБ Бор и Железару Смедерево,  а значајан је, како додаје, и пројекат изградње Кинеско-српског индустријског парка пријатељства у Смедереву.

Министар је рекао да очекује и да ће ускоро почети изградња фабрике гума компаније „Шандонг Линглонг“ у Зрењанину.

 

„Ова инвестиција ће значајно допринети економском развоју, не само у Зрењанину, већ у целој Србији. Верујем да ће са компанијом „Шандонг Линглонг“ доћи и велики број добављача“, рекао је министар Кнежевић.

 

Амбасадорка Чен је рекла да инвестиција у Зрењанину говори о томе да је све више приватних компанија из Кине заинтересовано за српско тржиште.

 

„Уверена сам да ће још више кинеских компанија долазити да инвестирају у Србију. Посебно имајући у виду реформе и велики економски напредак у Србији, који је приметан у односу на моје раније боравке у дипломатској служби у вашој земљи“, рекла је она.