Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
11.07.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Чепурином са којим је договорио интензивирање сарадње, посебно у области индустрије.

Кнежевић је истакао да изградња Турског тока има двоструки значај за будућност српске привреде. „Имајући у виду очекивања и процене да ће тражња и потрошња гаса бити удвостручена, Србија ће с једне стране, као транзитна земља, наплаћивати и зарађивати од такси. С друге стране, обезбеђујемо сигурно снабдевање гасом за нашу привреду и грађане“, рекао је Кнежевић.

У контексту даљег развоја економске сарадње Србије и Русије, предложено је и оснивање индустријског парка у некој од постојећих слободних зона у Србији у којем ће пословати руске компаније, око чега ће се даље наставити договори у септембру доласком државно-привредне делегације.

Такође, министар је истакао и могућност сарадње у оквиру приватизације преосталих предузећа из портфолија Агенције за приватизацију, посебно истичући проналазак стратешког партнера за највеће компаније из тог портфолија, као што је РТБ Бор.

Међувладин српско-руски комитет за трговину, економску и научно-техничку сарадњу одржаће се у новембру у Беоргаду, када се очекује да министар Кнежевић са руским колегом потпише Заједничку Декларацију за унапређење сарадње у области модернизације привреда, коју ће потом пратити и план детаљних активности.

 

Министар Кнежевић и амбасадор Чепурин